Hem

Blåbär

Tipsa en vänGlöm inte : att blåbär är Guds gåvor !…

Det är så fint skaffat med blåbäret; att det både smakar gott, och finns gratis i vår sköna Svenska allemansrätts-fauna, samt innehåller massor av antioxidanter som renar kroppen från föroreningar, och därmed kan få både syn, leder, mage, hy, ja, allt i kroppen, att må bättre..

Blåbär är goda färska, nyplockade, men också i pajer och andra bakverk, där den hälsobringande effekten kan diskuteras, även om jag anser det hälsosamt att njuta av livets goda..
Från barndomens bärplockardagar minns jag hur mamma kokade supergod blåbärsgröt och gjorde stora blåbärskakor på vetedeg..

Den senaste tidens uppskattning av bären har gjort mycket väsen av sig i norrlandstidningar och andra medier, då utländsk arbetskraft tas in för att plocka åt olika bäruppköpare, med allt vad det har inneburit i missförstånd, dålig "skörd" och  dåliga förhållanden i olika avseenden.

Det är en skam att Guds gåvor ska ge upphov till allt detta!

2012 var ett bra blåbärsår, jag är själv ingen storplockare, men försöker att ta tillvara det jag hinner av både bär och höstsol. Det är underbart att kunna plocka fritt, något vi svenskar kanske tar för givet.. Man får inte glömma att det är en frihet under ansvar! Tänk bara tanken om inte allemansrätten fick finnas kvar för våra barn och barnbarn!..

Tillbaka
Skapad av Webbia